Wandel langs de 7 Chakra's

7 weekse Mind-Walk cursus geinspireerd door de 7 chakra’s, op een down to earth manier. 

Chakra is een woord dat afkomstig is uit het Sankriet. Het betekent letterlijk ‘wiel’ en staat voor een energiecentrum in jouw lichaam. Een chakra is dus eigenlijk een wiel van energie. Een draai kolk, die de energie door je lichaam laat stromen. Als je chakra’s in balans zijn, voel je je gelukkig, ontspannen en geaard. Als de chakra’s uit balans zijn en de energie niet goed kan stromen voelen mensen zich moe, futloos of kunnen zelfs ziek worden. 

In deze 7 weekse cursus ga jij kennis maken met de 7 hoofdchakra’s. En nee dit is geen spiriwiri cursus maar juist lekker down to earth en dichtbij de natuur. Want dat is tenslotte waar het bij Mind-Walk om draait, verbinden met de natuur en de natuur in jezelf.

 Elke chakra heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen, functie in het lichaam en kleur. Ook staat elk Chakra in verbinding met een element ( aarde, water, lucht, vuur en ether) en zo zullen we dus bij bijvoorbeeld het wortelchakra veel bezig zijn met het element aarde en vindt je dit terug in de wandelmeditatie, de beweegserie en trekt dit als een rode draad door de les. Ik combineer in deze cursus Mind-Walk met Inner kompas Gids (natuurcoaching) werkvormen.

De thema’s die an bod komen zijn onder andere: 

 • waarom aarden/gronden belangrijk is
 • emoties
 • creativiteit –
 • verbinding
 • zelfliefde
 • balans
 • communicatie 

Natuurlijk komen in iedere les de 6 pijlers van Mind-Walk ook weer terug. 

 1. Natuur: bewust verbinden en zijn met de natuur in het hier en nu, met de elementen en alles dat je op je pad in de natuur tegenkomt. 
 2. Mind-Walk Meditatieve wandeltechnieken: wandelen waarbij je heel bewust focust op je adem, het tempo, je lichaam, je bewegingen, de natuur of iets anders.
 3. Mind-Walk Beweegvormen: lichaamsoefeningen die geïnspireerd zijn op Yoga, Tai Chi, vrije dans, pilates en spiertraining.
 4. Mind-Walk Relax: meditaties, visualisaties, mindfulness, stress release oefeningen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen.
 5. Mind-Walk Mind: bewust omgaan met je gedachten, positieve gedachtenkracht, de wet van aantrekking, persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsontwikkeling.
 6. Mind-Walk Presents in the present. Cadeautjes in het nu; kleine cadeautjes om oefeningen te bekrachtigen of om later nog eens na te genieten.

De wandelingen duren 1,5 tot 2 uur en we wandelen per wandeling 3-5 km. De wandelingen en oefeningen zijn geschikt voor elk conditieniveau en zijn op een rustig tempo. Het is een voordeel als je de Mind-Walk 10 weekse cursus hebt doorlopen, maar het is geen must.

De Cursus start op dinsdag  7 Februari om 10 uur, omgeving Born. Kosten voor deze cursus €105,-   De cursus start bij minimaal 4 deelnemers en maximaal 12. Betaling in 2 termijnen mogelijk. 

Aanmelden kan via onderstaand formulier
Totaal


MENU
DEMO
×