Mind-Walk®

 

Mind-Walk

Het dagelijks leven is hectisch, je ervaart stress, onrust, je bent moe en prikkelbaar en de gedachten racen door je hoofd. Wandelen doe je omdat je de kids naar school moet brengen, omdat je moet bewegen of omdat de hond uit moet terwijl je met je gedachten alweer bij je volgende afspraak of je boodschappenlijstje bent.

Mind-Walk® brengt jouw aandacht in het hier en nu. Je wordt je bewust van alles wat is. Even niet denken aan wat is geweest of aan dat wat je nog allemaal moet doen, je mag gewoon ZIJN. Helemaal uit je hoofd in je lijf, al je zintuigen op scherp. Wat hoor je, wat zie je, wat voel je in je lichaam, wat proef je? Een pad naar bewustwording, innerlijke rust, dankbaarheid, persoonlijke ontwikkeling en een goed gevoel.

voordelen van Mind-Walk®

 • Verminderen van stress
 • Herstelt mentale energie
 • Verlicht depressie
 • Versterkt het immuunsysteem
 • verhoogt je concentratie, energie, creativiteit en geluksgevoel

“Wandelen is de haast uit je hoofd halen en kijken wat er overblijft.”

Rommert Boomstra

De Mind-Walk® wandelingen vinden plaats op verschillende locaties:

 • Omgeving Born, Sittard
 • Omgeving Grevenbicht, Obbicht
 • Omgeving Susteren
Het exacte startpunt krijg je na aanmelding. 

Neem ook een kijkje bij de andere Mind-Walk® cursussen en specials. Mind-Walk® individueel is ook mogelijk. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe cursusdata. 

Mind-Walk een begeleide wandeling gecombineerd met concentratie- en ontspanningsoefeningen waarbij we gebruik maken van ademhaling, meditatie, bewust bewegen en mindfulness, maar ook op yoga, tai chi, vrije dans en NLP geïnspireerde oefeningen.
 
Het is een cursus van 10 buitentrainingen, met 10 verschillende thema’s waarbij we af en toe gebruik van leuke materialen (die we meestal onderweg tegen komen en zomaar voor het oprapen liggen).
 

De thema’s en de daarbij passende oefeningen dragen eraan bij om meer in het hier en nu te zijn en daarbij stil te staan. Ze helpen je gedachtenpatronen te onderzoeken en veranderen, accepteren, loslaten en ontvangen wat je wel of juist niet in je leven wilt.

De Mind-Walk® bestaat uit 10 lesdagen waarin elke keer een ander thema wordt belicht. In elke les zijn er 5 onderdelen die terugkomen.

Mind-Walk methode, is dus meer dan wandelen alleen:

 1. Mind-Walk meditatieve Wandeltechnieken: Verschillende wandelmeditaties van natuur (loop)mediaties;
 2. Mind-Walk Beweegvormen: Met invloeden uit oosterse en westerse beweegprincipes zoals Yoga, Tai chi, Dans, Pilates & Body Training;
 3. Mind-Walk relax: Meditaties, Visualisaties, Stress release oefeningen, Ademhalingstechnieken & Ontspanningsoefeningen;
 4. Mind-Walk Mind: Gedachten Management, Positieve gedachtenkracht, Mindset, Persoonlijke ontwikkeling & Bewustzijnsontwikkeling;
 5. Presents in the present. Cadeautjes in het nu, kleine cadeautjes om oefeningen te bekrachtigen of als ankerpunt.

De Mind-Walk® cursus is voor ieder niveau toegankelijk, ook als je nog nooit yoga of mindfulness hebt gedaan.

We wandelen tussen de 3 en 5 km, een wandeling duurt ongeveer 1,5 – 2 uur.

De kosten hiervoor bedragen €150,-  voor 10 lessen, maximaal 12 deelnemers. Inclusief: Vriendschap, waarde, erkenning, cadeautjes en een kopje thee ter afsluiting.

 

Data Mind-Walk cursus:

Nieuwe cursussen starten in het nieuwe jaar. 

Mind-Walk individueel

Misschien vind je het fijner om de Mind-Walk lessen alleen te volgen of kun je niet deelnemen aan de groepslessen omdat je onregelmatige werktijden hebt. Dan is 1 op 1 voor jou ideaal. Persoonlijke begeleiding de focus helemaal bij jezelf waardoor je sneller tot je kern komt. De 10 thema’s zijn hetzelfde als bij de groepslessen maar ik kan hier volledig ingaan op jouw persoonlijke behoefte en meer verdieping aanbrengen waar nodig. Even een momentje puur voor jezelf, ontspannen en weer helemaal opladen in de natuur. De lessen duren ongeveer 1,5 uur. Bij afname van 5 lessen of de hele cursus krijg je een korting. Betalen in 2 of 3 termijnen is mogelijk. Aanmelden kan hier

Waarom kiezen voor Mind-Walk® individueel?

 • Meer verdieping
 • Persoonlijke begeleiding
 • focus ligt alleen op/bij jezelf
 • Je komt sneller naar je Kern
 • dezelfde lessen als in de groepstraining maar met extra verdieping waar dat nodig is. 
 • Minder afleiding
 • ideaal bij onregelmatige werktijden

De Mind-Walk cursus bestaat uit 10 lessen met elk een eigen thema. De kosten voor een individuele Mind-Walk les bedragen €65 voor 90 minuten.  Inclusief: Waarde, erkenning, cadeautjes en een kopje thee ter afsluiting.

 

Wil je een Mindful Wandeling boeken voor een groep (werknemers, familie, vrienden) neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Wat neem je mee?

Kleed je warm genoeg aan, we wandelen op een rustig tempo en staan tussendoor stil of gaan zitten. Trek bij voorkeur laagjes aan zodat je makkelijk iets uit kunt doen als je het warm krijgt. Denk ook aan een regenjas en eventueel een regenbroek en paraplu bij slecht weer. 

Lage wandelschoenen of andere schoenen waarmee je makkelijk kunt wandelen. De wandeling gaat ook door bij “slecht weer” denk dan aan waterdicht schoeisel. Ook bij mooi weer kan het op sommige plekken modderig zijn. Loop jij liever lekker op je blote voeten is dat natuurlijk ook helemaal ok.

Bij warm weer raad ik aan om een flesje water mee te nemen.

Maandag 27 Februari om 10.00 uur start er een nieuwe Mind-Walk Cursus. Aanmelden kan via onderstaand formulier.
Totaal


Zaterdag 11 maart om 9.00 uur start er een nieuwe Mind-Walk 10 weekse Cursus. Aanmelden kan via onderstaand formulier. 
Totaal


 

 

Mind-Walk individueel

Mind-Walk Individueel, intensieve 1 op 1 begeleiding. 

Schrijf je hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact op om de afspraken in te plannen. 
Totaal


Blijf op de hoogte van nieuwe data en specials
MENU
DEMO
×